Снимка ПиксабейВ поредна страна от ЕС взеха мерки срещу разпространението на

...
Снимка ПиксабейВ поредна страна от ЕС взеха мерки срещу разпространението на
Коментари Харесай

Чехите със забрана да пътуват до Южна Африка и Бразилия

Снимка Пиксабей

В поредна страна от Европейски Съюз взеха ограничения против разпространяването на новия вид на ковид.  Чехия ще забрани на жителите си да пътуват до няколко африкански и южноамериански страни, където има нараснал риск от новия южноафрикански или бразилски вид на ковид, заяви държавното управление, представено от Ройтерс.

Правителството се пробва да забави бързо възходящия брой на инфектираните с КОВИД-19, сложил под напън лечебните заведения в страната. Законодателите разискаха по-строги ограничения за справяне с разпространяването на болестта.
Здравното министерство уточни, че възбраната за пътешестване ще влезе в действие на 26 февруари и ще трае до 11 април, с някои изключения. Тя включва страни като Ботсвана, Бразилия, Република Южна Африка, Кения, Малави, Танзания и други.

Министерството заяви за съмнения, че при част от новите случаи може да става въпрос за южноафриканския вид на вируса, само че към този момент това не е доказано, написа Novini.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР